Rozetler Cebimizde Partiler Emrimizde

Neden Güner abiyle siyasete mesafeliyiz..?

Rozetler Cebimizde Partiler Emrimizde

Neden Güner abiyle siyasete mesafeliyiz..?
Vakti zamanında tüm partilerin rozetlerini yanımıza alır gittiğimiz partinin rozetini takar tüm ikramları sömürür oradan sıkıldık mı diğer bir partiye geçerdik..
Yine birgün sırf bedava ikramları sömürmek için mahalleden arkadaşların müdavimi olduğu X bir partinin ilçe teşkilatının köy gezisine katılmıştık..Güner abi ile ben "Acaba menüde ne var köy yolculuğuda sıkıcı biran önce yemek geleydi de yiyeydik karnımız zil çalıyor." diye ortak hayallerde birbirimize gülümsüyorduk..

Neyse yola çıktık Marşlar son ses çalınıyor Bayraklar sallanıyor yol kenarındaki halka el sallanıyor falan.
Biz de sırf bedavacılıktan orada bulunduğumuzu anlamasınlar diye  halkı selamlayan parti başkanı havasıyla alt tabakaya gülücükler saçarak afrika kabilesi danslarına benzer şekilde hareketler yaparken Güner abi beni dürterek "Lan fazla havaya girme başkanın önüne de geçme adamlar beleşçilik için geldiğimizi anlayacaklar."dedi. Ama ben bi defa kendimi kaptırmıştım mikrofonu başkandan alıp...
"Hani diyorlar ya hangi çılgın aşacaksa hangi şey yapacaksa biz bu her çılgıni her zinciri inşallah geçeceğiz." diye haşin ve gaddar bir giriş yapınca başkan korumalarına "Alın lan şu çapsızı." anlamında bir bakış atınca korumalar beni karga tulumba arka tarafa attılar.
Güner abi yanıma gelerek "Lan ne diye artistlik yapıyorsun bizi deşifre mi edeceksin bak bunlar mahalle aralarında dayak yediğimiz kişilere benzemezler valla bizi kulak memesi kıvamına gelene kadar döverler.." dedi.

banner47
Ben elinde salçalı ekmeği alınmış bir çocuk misali geri çekildim. Dedim abi fırsat verilirse belki bende bir baltaya sap yada bir sapa balta olabilirim..
Güner abi başkanın arkasında saf tutan partililerin arasına katılıp onlarla birlikte el sallıyor halkı selamliyordu.
Benim arka tarafta mahsun mahsun durduğu mu görünce "Hade öyle yapma sende gel buraya." anlamında başını sallayınca eeee bende eşek değilim mesajı hemen anlamıştım..
Hemen partililerin arasına daldım.
Baktım Küçük sevimli bir çocuğun ısrarla bana el salladığını farkettim. Tabi ben bu küçük vatandaşımın teveccühüne kayıtsız kalırmıyım bende ona Zeki Müren gülüşü eşliğinde el salladım.
Sonra bu velet şırrak diye bileğini şaplatarak  bana herkesin gözü önünde nah işareti yaptı otobüs o kadar ağır gidiyordu ki tahmini bi on dakika bu sallanan nah işaretine maruz kaldım.
Tabi siyasi kariyerim de oracıkta başlamadan bitti o günden sonra siyasete küsüp sadece bayan voleybolu ve yancılik  ile ilgilenmeye başladım. Sahip çıkamayacağınız çocukları dünyaya getirmeyin kardeşim sonra halkın umudu olabilecek yetenekler onların yüzünden  heba oluyor. Yazıklar olsun lütfen.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER