Sistem ve Siyaset..

Güldüren yazıları ile sayfamıza konuk olan Zeyit Haykır bu kez farklı bir üslupla karşımızda

Sistem ve Siyaset..

Sistemler eğer torpili rüşveti adam kayırıcılığı yalakacılığı ispiyonculuğu tecavüzü çocuk istismarcılığını hırsızlığı tefeciliği dalkavukluğu kadın cinayetlerini fakirliği yoksulluğu ve katliamları durdurabiliyorlarsa o Ülkenin yönetim şeklinin  Başkanlık Demokrasi Krallık Saltanat veya Halifelik olup olmaması önemli olmadığı gibi o sistemlerde yöneticilerin isimlerinin Erdoğan Kılıçdaroğlu Demirtaş veya Bahçeli olup olmamasıda önemli değil önemli olan İnsan için İnsanlık için Adalete Barışa Huzura Tahammüle ve Hoşgörüye kimin ne kadar değer ve önem verdiğidir...
Bu noktada siyasilere büyük rol düşüyor. Temiz bir toplum yaratmanın yolu temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir ancak.
Böyle bir ortamda gelişen ve iktidara gelen siyasi partiler corroprasiden uzak temiz bir yönetim gösterebilir.
Siyasiler taassubun yok saymanin otekilestirmenin farklılıklara tahammülsüzlūğūn gündeme alınmadığı toplumları oluşturmak zorundalar.
Siyasî partilerin seçim vaatlerine hesaplaşma yargılama intikam almak yerine  Adaleti barışı huzuru ve refahı almalılar.
Çünkü "siyaset" bir yerde toplumun aynasıdır..
Sonuç olarak tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldirabilecek bir irade varsa herkes o iradenin yanında yer almalıdır yok eğer böyle bir irade yoksa insanları  Cumhurbaşkanı sistemi veya Parlamenter sistem dayatmaları yada Cumhur ittifakı veya Millet ittifakı ile kutuplaştırmanın gereğide lüzumuda yok...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER