Türkiye’nin En Yıkıcı Depremi Ağrı’da Bekleniyor

Jeoloji Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan olası depremlerde en şiddetli yıkımların yaşanacağı iller haritasını X hesabından paylaşmaya başladı.

Türkiye’nin En Yıkıcı Depremi Ağrı’da Bekleniyor

Jeoloji Yüksek Mühendisi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan olası depremlerde en şiddetli yıkımların yaşanacağı iller haritasını X hesabından paylaşmaya başladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Deprem ;odağı yaşadığınız ilde olmasa bile, yer sarsıntıları sizin ilinizin altından geçecek, yapınızı sarsacaktır. Etkilenmeniz, depremin işleyişine, yer-yapı ilişkisine bağlı olarak değişecektir. Depremde en yıkıcı olan yer-yapı sarsıntı sıklığı örtüşmesidir(rezonans),dedi ve ekledi Bu örtüşmeyi deprem olmadan jeofizik mühendisleri ölçebilir.

Ercan bugün yaptığı paylaşımlarında ‘’ İki gündür abc sırasına göre her ilin deprem çekincesini açıklıyorum. Ancak kimi yurttaşlarca, anlaşılmayıp yanlış yorumlanıyor. Verilen büyüklük il merkezi için değil, tüm il için beklenen en büyük deprem(deprem riski).Beklediğim, öngördüğüm, uyardığım, kestirdiğim deprem değil.’’ İfadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’’ın alfabetik sıralamaya göre paylaştığı risk tahminlerinde Ağrı’nın Türkiyenin en riskli bölgelesi olduğu görüldü.

Ercan’ın Ağrı’yıda içine alan ilk tahmin paylaşımında iller ve riskler şu şekilde sıralandı;Türkiye il sınırları kapsamında görebileceği en büyük deprem: Adana M7,1, Adıyaman M6,9, Afyon M6,9, Ağrı M7,5, Aksaray M6,5, Amasya M7,3, Ankara M6,6, Antalya M7,0(!),Ardahan M6,5, Artvin M6,5, Aydın M7,3(Öteki iller için yarın sürecek.). Ortalama yıkıcılık eşik değeri M6,5’dur)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 8 ay Önce

Allah korusun 7.5 demek Ağrı yı haritadan siler çünkü denetimsiz binalar hırsız müteahhitler liyakatsiz görevliler sebeb olur unutmayalım deprem öldürmez cahelet ve sorumsuzluk öldürür

Bülent
Bülent - 8 ay Önce

O kadar gencimiz yurt dışında ölüyor,işsizlik çok,şehir sürekli göç veriyor,şehirdeki kurumlar yolsuzluk ve çeteci talancılarla dolu.gelirse deprem yine biz garibanlar perişan olacak

Vatandaşş
Vatandaşş - 8 ay Önce

Ağrı da 7.5 büyüklüğünde deprem olması demek şehrin yok olması demek.Sayın admin , Ağrı da olası deprem ihtimali ile geçmiş dönem olan depremler ile ilgili bilim insanlarının kapsamlı görüşlerini haber olarak paylaşmanızı sizden talep ediyor ve bekliyoruz.Bu konuda detaylı haberler bekliyoruz sizden.Teşekkürler.İyi çalışmalar.

Ağrı
Ağrı - 8 ay Önce

Depremin şiddetini kimse bilemez..

mrt
mrt - 8 ay Önce

inş. olmaz

Vatandaş
Vatandaş - 8 ay Önce

Abi vatandaşla kafa buluyor benden söylemesi .

SIRADAKİ HABER