Ağrı da 3 doktor Darp Edildi

Ağrı Tabipler odası sağlıkta şiddedin artması üzerine bir basın açıklaması yaptı

Ağrı da  3 doktor Darp Edildi

Ağrı Tabipler Odası son dönemlerde Ağrı da Hekimlere yönelik şiddet ve tehtidin artması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Ağrı Tabipler Odası Kadın Doğum Uzmanı Hekim arkadaşlarının 184 Sabim hattı üzerinden Ölümle Tehtid edildiğini vurgularken Bayram Süresince de Ağrı'nın Ptnos ilçesinde 3 ayrı hekime saldırıldığını ifade ederek korunmadıklarını ve can güvenliklerinin olmadığını söylediler.

Ağrı Tabipler Odasın'nın Ağrı Devlet Hastanesi önünde yaptıkları basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

Son dönemlerde ülke genelinde hekime ve sağlıkçıya yönelik giderek artan bir darp ve tehdit durumu Ağrı ilimizde de ne yazık ki hız kesmeden devam etmektedir. Hekime şiddete karşı yasaların ise bir caydırıcılığının olmadığı aşikar.Ağrı devlet hastanesinde bir şehrin tüm kadın doğum vakalarını can fedayane bir şekilde 24 saat boyunca tedavi etmeye çalışan hekim arkadaşımız, alo 184 sabim üzerinden ölümle tehdit edilmiş, haksız hukuksuz bir şekilde meslektaşımız mesnetsiz ithamlar altında bırakılmaya çalışılmıştır. ancak bu şahıs hakkında bir gözaltı tutuklama ya da en ufak bir soruşturma kararı dahi çıkarılmamıştır. Alo 184 sabim hattının hasta hekim ilişkisini güçlendirip sağlıkta hizmet kalitesini arttırması hedeflendiği iddia edilirken asıl olan ise bunun tam tersi olmaktadır. alo 184 sabim hattı; hekimi mesnetsiz ithamlarla yıpratma, mesleğini icra edemeyecek derecede sürekli tehtid konusu haline getirmiştir.

Yine patnos devlet hastanesinde bundan birkaç ay önce bir hekim arkadaşımıza yönelik darp olayı gerçekleşmiştir bu bayram tatilinde de aynı aileye mensup kişiler tarafından birer gün arayla üç hekim arkadaşımız darp ve tehdit edilmiştir. Meslektaşlarımız beyaz kod verip adli makamlara ve il mülki idari amirliklerine başvurmalarına rağmen şahıslar hakkında herhangi bir gözaltı ve tutuklama kararı verilmemiştir. Biz hekimlere mesleğimizin düsturu olan ‘önce zarar verme’ ilkesi yerine ‘önce zarar görme’ anlayışı dayatılmaktadır. yine yeni açılan Ağrı devlet hastanesi başta olmak üzere Patnos ve diğer hastanelerimizde güvenlik zaafiyeti en üst düzeyde yaşanmaktadır. servis katlarında , acil servislerde ve yoğun bakım önlerinde hemen hemen hiçbir güvenlikçi bulunmadığı gibi yine hastane ziyaret saatlerini takip edebilecek güvenlik birimi dahi bulunmamaktadır. Bu da hem hastanın tedavisini aksatmakta hem de Sağlıkçının hizmetini engellemektedir. tüm bu durumlar ışığında biz Ağrı Tabib Odası olarak alo 184 sabim’in derhal kaldırılmasını ve yine Türk Tabipler Birliği’nin takipçisi olduğu hekime ve Sağlıkçıya yönelik yasa tasarısının derhal kanunlaştırılmasını talep ediyoruz. şiddet uygulayan kişiler hakkında derhal gözaltı tutuklama ve yasanın belirlediği çerçevede cezalandırmasını talep ediyoruz ancak Bu şekilde Sağlıkçıya ve hekime şiddet caydırıcı olabilecektir.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 18:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
AĞRILI
AĞRILI - 6 yıl Önce

Bu güzel memlekette kimse kimseyi tehdit etmez hastalara iyi davranırsanız insanları fırcalamassanız bu gariban ağrı halkına hakettiği değeri verirseniz Allahın izni ile hiç bir şey olmaz buraya burdan gidebilmek için en büyük hatanız bu insanlara iftira atarak can güvenliğimiz yok diyerek burdan taiyin isteyerek gitmek arkadaş gitmek istiyorsanız bu insanlara bu halka iftira atmadan gidin neymiş can güvenlikleri yokmuş güldürmeyin beni hekime şiddette derhal tutuklanması lazım diyorsunuz yardımcı sağlık personelinin canı can değilmi

Ersin erat
Ersin erat - 6 yıl Önce

Aslında skeç olabilecek bir konu .. tabipler de haklı tabiplerimizin eline düşen hastalarımızda haklı ... bu skeçte rolünü en iyi oynayan kim ?

Okan
Okan - 6 yıl Önce

Dayak yiyen daima haksızdır az insan olun karşınızdaki ni cahil ezik görmeyin bağırmayın oda siZe saldırma gereği duymasın okumuş cahiller topluluğu

Sedat
Sedat - 6 yıl Önce

Bi doktor günde 300 hastaya bakiyor haliyle insanlara iyi davranmiyor insanlarimiz hastanede tedavi olamiyor iki tarafta sitresli olunca boyle vakalar oluyor tabipler odasi keşke sorunlarin çözümünüde anlatsada bi daha boyle vakalar olmasa insanlar kücük bir ameliyatta enfeksiyondan hayatini kaybediyor bu memlekette yeni hastanemizin öyle bi yolu varki maşAllah astim hastasi hastaneye gelmeden yolda can veriyor bunlari kimse gündeme getirmiyor önemli olan batakliği kurutmak insanlarin dertlerine çre bulmak.....

SIRADAKİ HABER