Hatunoğlu ve Tokar Ortak Basın Toplantısı Yaptı

Ağrı da millet ittifakının iki partisi bir arada basın toplantısı yaptı

Hatunoğlu ve Tokar Ortak Basın Toplantısı Yaptı

İyi Parti ve Saadet PARTİSİ Milletvekili adayları Millet ittifakına dikkat çekmek için birlikte bir basın toplantısı düzenledi.Toplantıda Saadet Partisi Milletvekili adayı ZiyattinToker ve İyi Parti Milletvekili AdayıYavuz Hatunoğlu ile birlikte Parti yöneticileride iştirak etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan adaylar Hükümetin Ağrı’yı cezalandırdığını iddia ederek eleştirilerde bulundular.

Ağrı 16 yıllık iktidarında Ak Partiye 12 milletvekili verdi buna mukabil partelemtoya giden tüm milletvekilleri Ağrı Ak Parti İktidarında gereken hizmetlerin tamamını almıştır diyerek tüm mesailerini şehrin sorunlarına eğilmek, yarasını sarmak yerine adam kayırmak bürokratla geçirdiler.Ak Parti yönetimleri taşeron kadroları sattılar İşkur üzerinden yaptıkları sözde alımlarla ceplerinde maaş kartlarıyla sözde şehir idare ettilersiyaset yaptılar bugün geldiğimiz noktada da partilerini bu içler acısı duruma düşürmekle kalmayıp Ağrıyı çevre illere mahkum kıldılar.

Sayın Cumhurbaşkanı,Sayın Başbakan yıllardır Ağrı da miting alanlarında Osman Gazi Köprüsünden ,marmaraydan dem vuruyor.Ey Ak Parti Eleşkirt’in suyu Marmaray’dan mı geliyor da Eleşkirtli abdest alacak suya muhtaç düşürüldü.

Gayri Safi Milli hasıladan Ağrılı’nın payına düşen ne ? Ağrı da kış şartları nasıl bunu bilmezmisinizde 10 yıl sonra getirdiğiniz Doğalgazı Ağrı da yanı başımızda ki Erzurum’dan 50 kuruş pahalıya satarsınız bu nasıl bir vicdandır ? Türkiye’nin en pahalı doğalgazını neden Ağrılı kullanıyor?

Efendim Ağrıyı Kocaelinin vergileri besliyormuş.Siz Ağrı’nın süt fabrikasını ,et kombinasını şeker fabrikasını işlevsiz hale getirin,satın ,kapatın sonrada bize bunu söyleme gafletinde bulunun bu nasıl bir muhakemedir ki tarımını,hayvancılığını bitirdiğin bir kente dilenci muamelesi reva görür.

Ak Partili adayların kullandığı dilde sorunlu bir dildir .Şimdi biz Camide karşılaşsak kovacakmısınız?Bayramlaşmaya gelsek el uzatmayacakmısınız?Nedir bu düşmanlıktan kinden,nefretten beslenen dil.Sen benim cenazemde olmayacakmısın? ben senin düğünün de halaya durmayacakmıyım?Komşuyu, komşuya amcayı,yeğene düşman gösteren bu ayrımcı dil neyin nesidir?

Ağrı yıllardır ata baba geleneğinden ödün vermemiş komşuluk ilişkilerini ,kirveliği öncelemiş kadim bir kenttir.Şimdi Ağrı’nın kıymetini şerefini ,onurunu,haysiyetini kim oya tahvil edebilir?

Cumhuriyet tarihinden itibaren bu kent her renkten,her siyasi görüşten parlementoya temsilci göndermiş ve bu güne dek hiç biri bir diğeri hakkında bu kadar pervasız bir dil kullanmamış saygıda kusur etmemiş Ağrı’nın Ağrılının iradesine saygı duymuştur.Bu kenti Suruç’a döndürmenize bu halk izin vermez bunu böyle bilin.

Kerim Yıldız(Appe Kerim)da bu kentin değeridir,Mikail Aydemir de ,Yaşar Eryılmaz da,Cemal Kaya da Fevzi Bulut’ta ve adını sayamadığımız diğer şahsiyetlerde.

Bu halk bu kente tek çivi çakanın hatırını bir ömür yüreğinde taşır.kimse partisinden dolayı kafir yada Müslüman olmamıştır olmazda.Bu kente bu ötekileştirmeyi yerleştirmenize bu halkın örfü ,ananesi geleneği müsaade etmez,sizin ihaleleriniz de iktidarınız da bu kentin kardeşliğinden daha kıymetli değildir.

Iğdır’a hediye edilen Demir yolu Ağrıya ihanetinizdir,Taşlıçayda çürütülen toki fakir fukaraya ihanetinizdir,Eleşkirtte bitirilmeyen spor salonu milli servete ihanettir 6 yılda bitiremediğiniz ve seçim telaşıyla alel acele açılışını yaptığınız hastanenin asfaltlanmayan yolu bile bu kente hakarettir.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER