Hdp Seçmeni Sakık'ı İstiyor

Ağrı da Hdp seçmeni Sırrı Sakık'sız kazanamayacaklarını düşüncesinde.Sosyal medya hesaplarında isyan var.

Hdp Seçmeni  Sakık'ı İstiyor

Halkların Demokrasi Partisi Ağrı Milletvekilliği listesinin açıklanmasının ardından yaşanan hayal kırıklığı Hdp de etkin siyaset yapan isimleri ,il ve ilçe teşkilatlarını harekete geçirdi.

Ağrı Milletvekilliği Listesinde Sırrı Sakık’ın isminin bulunmaması sonrası sosyal medyada listeye tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Hdp Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Ağrı ziyaretinde Sırrı Sakıkı’ı aday olarak işaret etmesinin ardından rahatlayan Hdp örgütü zor bir süreç yaşıyor.Hdp ye yakın kaynaklarının aktardığı bilgiler ışığında ;Hdp İl teşkilatının özelikle sosyal medyada ki tepkilerden sonra Genel Merkezle konuyu görüştüğü ve listede değişikliğin olabileceği iddia ediliyor.

banner47
Toplumun tüm kesimlerinde karşılığı olan bir ismin listede olmamasının Hdp seçmeninin moral motivasyonunu düşürdüğü gözlenirken.Siyasi kulislerde Hdp’nin en az 1 milletvekilliğini diğer partilere hediye ettiği dillendiriliyor.

Sakık’ın yer almadığı listenin Hdp seçmeninin cesaretini kıracağı da konuşulanlar arasında.

Yine Hdp ye yakın kaynaklar Sırrı Sakık’ın bir tirte ihtiyacı olmadığı ve bugüne dek sürdürdüğü mücadelesinin de ortada olduğu bu sebeple liste dışı kalmasının sıralamayla ilişkili olmadığını düşünürken,listede yer almamasını anlamlandıramadıklarını ifade ederek ‘’Hdp Ağrı’yı Ak Partiye Hediye Etti’’ algısının oluşacağını söylediler.

Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık yaşananlara ilişkin suskunluğunu sürdürürken Hdp Genel Merkezine il ve ilçe teşkilatlarından baskının sürdüğü istifalara sebep olacak gelişmelerin yaşandığıda gelen bilgiler arasında yer alıyor.

25 Mayıs 2018 Cuma listelerin kesinleşme tarihinden önce Ağrı Hdp Milletvekilliği listesinde bir değişikliğin yaşanacağı beklentisi içinde olan Hdp seçmeni ve yöneticilerinin aksi bir durumda istifa mekanizması çalıştırmayı ve sandığa gitmemeyi konuştuğu Ağrı da Sırrı Sakık’ın listeye girmesi ihtimali güçleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER