Gurbette ki Ağrılı Milletvekili Adayları

Ağrı'nın14 Mayıs'ta partileri adına farklı şehirlerde Ağrılı kimliği ile milletvekili adayı olarak yarışan ve hemşeri oylarına talip olan adayları kimler,hangi partiden hangi şehirde huzurlarımıza çıkacak sizler için derledik.

Gurbette ki Ağrılı Milletvekili Adayları

Siyasi partilerin hemşeri oylarına talip oldukları bölgelerde aday gösterilen Ağrılı siyasetçileri de sizler için araştırdık.

Özellikle büyük şehirlerde ideolojilerin önüne geçebilen sahipli olma duygusu Ağrılıları bu manada farklı bir dünya görüşünden olan hemşerilerini desteklediklerine daha öncede şahitlik ettik 2018 genel seçimlerinde Celal Adan ve Tamer Osmanağaoğlu MHP,Ahmet Çelik İYİ Parti ve Cemil Yaman AKP olmak üzere 3 farklı siyasi partiden 4 hemşerimiz meclise girmeyi başarmıştı.

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimlerinde de hemşerilerimiz yine farklı illerden partisi adına milletvekili adayı olarak Ağrılıların oyuna talip olacağı bir sürece hep beraber şahitlik edeceğiz.

Hemşeri oyları kadar siyasi kimliği ile de öne çıkan adaylarımızdan 27. Dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yeniçağ Gazetesi sahibi Ahmet Çelik’in partisi tarafından aday gösterilmediği bu süreçte hangi ilde kimler yarışacak bir göz atalım isterseniz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı kimliği ile Celal Adan’ın İstanbul 2. Bölge 1. Sırada ,Tamer Osmanağaoğlu’nun da MHP Genel Sekreter Yardımcısı sıfatıyla İzmir 2. Bölge 1. Sıradan garanti seçilecek adaylar olduğunu söylememiz mümkün.

Yine DTK Genel Başkanı kimliği ile öne çıkan 2 dönem Ağrı Milletvekilliği yapan Berdan Öztürk’ün Diyarbakır 1. Sıra Yeşil Sol Parti adayı olarak seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ağrı’nın seçilmesi kesin olan üç adayının Tutak’lı olması da dikkat çekici bir unsur olarak karşımızda duruyor.

Bu üç ismin dışında seçilmeye en yakın aday Kocaeli AKP listesine 5. Sıradan giren Cemil Yaman olarak görülüyor.2018 seçimlerinde 7 Kocaeli’nde 7 milletvekili çıkaran Yaman’ın çok rahat olmazsada kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebilmek mümkün.

İzmir her ne kadar arklı bölgelerde olsa da iki farklı partiden 2 Tutaklı adayın seçilmek için yarışacağı kent olarak dikkat çekiyor.

İzmir 2. Bölge 1. Sıradan MHP rozetiyle Tamer Osmanağaoğlu seçilmek için çaba sarfederken ,İzmir 1. Bölgede son dönem Türkiye siyasetinin en popüler ismi Ağrı Eski Belediye Başkanı Savcı Sayan 6. Sıradan Ak Parti rozeti ile seçimlere hazırlanıyor.Sayan’ın seçilmesine imkansız gözüyle bakılıyor çünkü 2018 seçimlerinde bölgede AKP’nin çıkardığı vekil sayısı 5 olarak görülüyor.

En genç gurbetçi adayımız Bursa da hemşerilerinin oyuna talip olacak iş adamı kimliği ve hemşeri dayanışması ile adı öne çıkan Fuat Alpaslan .Alpaslan Bursa 2. Bölge 7. Sıra adayı olarak belirlenmiş ve AKP 2018 seçimlerinde Bursa’dan 6 milletvekili çıkarmış görünüyor.Fuat Alpaslan’ın buradan çıkması mucizelere bağlı bir durum olarak değerlendiriliyor.

Ve listelerde seçilmesi imkansız 2 hemşerimizin de yer aldığı görülüyor.

Tutak eski Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu’nun Yeniden Refah Partisi Ankara 3. Bölge 4. Sıra adayı olduğu ve yine Ağrı eski Milletvekili Abdullah Koç’un da Yeşil Sol Parti adına seçilmesinin imkansız olduğu Denizli1. Sıra milletvekili adayı olduğu görülüyor.

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti haber merkezimizin sizler için derlediği gurbetteki Ağrılı milletvekili aday listesi bu isimlerden oluşuyor.2023 seçimlerinin en sağlıklı bilgileri için bizleri takip etmeye devam edin.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fatih Aydın i unutmayın
Fatih Aydın i unutmayın - 1 yıl Önce

Saadet kontenjanından İstanbul'da CHP den giren seçilmesi garanti Fatih Aydın var, oda ağrılı onu da sayalım

SIRADAKİ HABER