Mhp'ye FETO Sızdı

Mhp den Milletvekili aday gösterilen Nur Tuğba Aktay adaylıktan ve MYK üyeliğinden istifa etti.

Mhp'ye FETO Sızdı

Habererk'in haberine göre MHP  İstanbul 2. Bölge 3. Sıra adayı ve MYK üyesi Nur Tuğba Aktay  kendisi ve eşi hakkında çıkan FETÖ haberlerinin ardından milletvekilliği adaylığından ve MYK üyeliğinden istifa etti. Özel dersanede öğretmenlik yapan Nur Tuğba Aktay’ın Başbakanlık'ta Siber Güvenlik Uzmanı olan eşi Erol Aktay, 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ bağlantısı nedeniyle görevinden alındığı ve tutuklandığı ortaya çıktı.

Nur Tuğba Aktay, istifa ettikten sonra sosyal medya hesabını da kapattı.

Nur Tuğba Aktay'ın  kendisi gibi ABD Boston mezunu olan eşi Erol Aktay 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den Giresun Milletvekili adayı adayı olduğu ve  listeye giremeyince de Başbakanlık'taki görevine geri döndüğü öğrenildi. Erol Aktay' 15 Temmuz sonrası da KHK ile memurluktan atıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Olayın doğru olduğunu kabul eden Yalçın " Bilhassa terör örgütü FETÖ ile iltisakı veya ilişkisi bulunan kimselerin listeye dâhil edilmemesine azami itina gösterilmiştir. " dedi.

Semih Yalçın'ın açıklaması şu şekilde" Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Genel Seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihine alınması üzerine MHP, aday adayı başvurularının başladığı günden itibaren hummalı bir çalışma içine girmiştir.

Partimize dönük yüksek rağbet ve teveccüh de dikkate alınarak MHP Divan üyelerinden oluşan Milletvekili Aday Belirleme Komisyonu tarafından kılı kırk yaran bir titizlikle aday listesi üzerinde çalışılmış ve geçici sıralama Sayın Genel Başkanımızın onayına sunulmuştur.

Adayların belirlenmesinde; liyakat, ilke ve fikriyatıyla sadakat, mensubiyet şuuru ve vefa gibi Milliyetçi-Ülkücü Hareketin siyasi düsturları arasında yer alan temel beşeri değerlerden oluşan çok sayıda kriter gözetilmiştir.

Bilhassa terör örgütü FETÖ ile iltisakı veya ilişkisi bulunan kimselerin listeye dâhil edilmemesine azami itina gösterilmiştir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milletvekili Aday Belirleme Komisyonu çalışmalarının yanı sıra hukukçulardan oluşan güvenlik soruşturması grubu ile aday adaylarıyla ilgili bizzat tahkikat yaptırmıştır.

Bu bağlamda; MHP listesinde İstanbul 2. bölge 3. sıradan aday gösterilen bir hanımefendinin, eşi hakkındaki FETÖ iltisakı iddiaları üzerine talebimiz doğrultusunda milletvekili adaylığından istifa etmiştir.''ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER