Ağrı da Kulis Haberleri

Ağrıda hareketlenen siyaset sahnesinin perde arkasında neler konuşuluyor.

Ağrı da Kulis Haberleri

24 Haziran seçimlerine giderken Ağrı da siyasi hareketlilik ivme kazandı Ak Partinin rekor düzeyde başvuru aldığı aday adaylığı süreci sonrasında temayül ve mülakatlar dün akşam sona erdi.

Ak Partinin bundan sonra gelişecek liste süreci için 24 isim üzerinde çalışacak ve 12 isme indirilen liste üst kurula sevk edilecek Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceği son 4 isim 21 Mayıs saat 17;00 da kesinlik kazanacak.

Ak Partide listeye kesin girecek gözüyle bakılan tek ismin Abbas Aydın olduğu dillendirilirken 24 kişilik listede 3 kadın aday adayı isminin de olduğu gelen bilgiler arasında.

Haber merkezimize ulaşan 24 kişilik listeyi teyit alınmadığı için yayınlamayı etik bulmadık.Yine Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ağrı’ya 5 anketör’ün görevlendirildiğide konuşulanlar arasında yer alıyor.

Taraflar Ağrı da 1 Milletvekilliği için yarışılacağı düşünülen seçimde Hdp’nin 2, Ak Parti’nin 1 Milletvekiliğine garanti gözüyle bakarken İyi Partinin çıkışı da merak edilenler arasında Mhp yi büyük oranda etkileyeceği düşünülen İyi Parti’nin Ak Parti seçmenlerini ve küskünlerini de kuşatacak güçte isimlerle sahne alması ( Tarafların gözüyle Hdp 2buçuk,Ak Parti 1 buçuk)buçuklu seçimi daha farklı bir mecraya sürüklüyor.

7 Haziranda 187.000 oy alarak rekora imza atan Hdp 1 Kasım da bu oranı yakalayamamış 144.000 de kalmıştı buna mukabil 52.000 kayıtlı üyesi olan Ak Parti 7 Haziran’ı üye sayısının çok altında bir rakamla 39.000 oyla kaybederek sıfır çekmiş 1 Kasımda da sadece 1 vekil çıkarabileceği 56.000 sayısına ulaşmıştı.

Türkmen ve yabancı oylarının 50.000 dolaylarında olduğu Ağrı da İYİ Parti bu avantajı kullanarak mevcut konjoktörde yarışın içinde olacağı izlenimi izlenimi vermeye başladı.

Hdp kanadında ise buçuk olan vekil sayısının 3 e tamamlanması için çıkarılabilecek en iyi liste tartışmaları yaşanıyor.Murat Öztürk’ün aktif siyasete dönmesi Hdp de liste sıralaması konusunda tartışmalara yol açıyor.

Sırrı Sakık’ın olmazsa olmaz olarak görüldüğü Hdp de Taşdemir de çalışkanlığı ile öne çıkan isim Hdp Murat Öztürk’le birlikte ilk 3’ü hazır bir parti olarak görülüyor.

Başvurusu olmamasına rağmen Hdp kanadında dillendirilen isimlerden biride Hazal Aras .Aras’ın tutukluluğunun devam ediyor olması da şansını azaltan faktörlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Şimdilik kulislerde konuşulanlar bunlardan ibaret değil tabi ama bizim aktarabileceğimiz şimdilik bunlarla sınırlı kalsın diyor sıcak gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğimizi da hatırlatalım istiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER