Ağrı da Şüpheli Ölüm

Eş İntihar ,abi cinayet dedi

Ağrı da Şüpheli Ölüm

18 yaşındaki genç kadının sır ölümü.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde intihar ettiği gerekçesiyle hastaneye götürülen Hivda Kumza  karnındaki bebeğiyle birlikte yaşamını yitirdi.

Hivda'nın yaşam mücadelesinin son bulmasının ardından aile olayın intihar olmadığından şüphelendiklerini söyleyerek araştırılmasını istedi.Yaklaşık 7 ay önce  K.K ile dini nikah yaparak evlenen Hivda Kumza (18) 9 Mayıs ta evinde eşarpla kendini asarak intihara kalkıştığı gerekçesiyle ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesine götürülmüş buradaki il müdahale ile karnında ölen 4 aylık bebeği alındıktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti.Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Hivda Kumza yaşam mücadelesini bugün sabah saatlerinde kaybetti.

Hivda'nın ölümünün ardından Abisi Hakan Kumza olayın intihar olduğuna inanmadığını ve koca şiddetine uğramış olabileceğini ifade ederek araştırılmasını istedi. Abi Hakan Kumza kardeşinin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“İki aile de bu evliliğe karşı çıktı, ancak buna rağmen sevdikleri için evlendiler. Olay günü telefonla eşimi aradım, ağlıyordu. Kardeşimin kendisini astığını söyledi. Hastaneye gittim. İntihar etti demişler. Kardeşim kendini asmış olsa neden beyin kanaması geçirsin? Karnındaki bebek ölmüş, doktorlar, ‘Bebeği alsak hastayı kaybedeceğiz, almasak bebek anneyi zehirleyecek’ dediler ve müdahale yapamadılar. Bize, ‘her şeye hazırlıklı olun’ dediler ve kardeşim bu sabah hayata gözlerini yumdu. Eşi servis şoförü olay günü her zaman olduğu gibi saat 6-7 civarı işe giderken, hiçbir zaman öğlen eve gitmiyordu. O gün, bu neden öğlen eve gitti, kuşkulanıyorum. Erkek gibi kızdı, kendini asacak biri değildi. Öğlen kocası eve gidiyor, yatak odasında asılı bulmuş. Neden bize bilgi vermedi? Neden polisi, jandarmayı aramadı? Kızın elbisesi neden çamur, saçları neden hırpalanmış gibiydi? Kayınpederini aramıyor. Köy muhtarı bize haber veriyor. Biz olayın incelenmesini istiyoruz. Kızlarımızı evlendirmeye korkuyoruz. Kadına şiddete hayır. Neden şiddet, biz hangi çağda yaşıyoruz. Burası Türkiye, yetkililere sesleniyorum. Bu bir intihar değil, araştırılsın. Kocası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gerçek ne ortaya çıksın. Kız kardeşim burada tedavi görürken, eşi neden hastaneye bile gelmedi.”

Hivda Kumza’nın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından Kumza ve karnındaki bebeği ilçede defnedilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 13:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
ezgi bobur
ezgi bobur - 6 yıl Önce

Allah rahmet eylesin

SIRADAKİ HABER