Ağrı Felaketin Eşiğinden Döndü

Ağrı'da baraj kapağı ihmalden dolayı hata verdi kent felaketin eşiğinden döndü.

Ağrı Felaketin Eşiğinden Döndü

Önceki gün Ağrı Belediyesi tarafından  su kesintisi yönünde paylaşılan ve haber sitelerinde bu yönde uyarılar yapılan Yazıcı Barajında yaşanan aksaklık Ağrı’nın felaketin eşiğinden döndüğü gerçeğini gölgede bıraktı.

Devlet Su İşlerinin kontrolünde ki Yazıcı barajında yaşanan duruma ilişkin bir açıklama yapılmazken ihmalin Ağrı Belediyesine asgari maliyetinin 5 milyon olduğu tahmin ediliyor. Bölgede ki çiftçilerin zararına ilişkin de henüz bir hasar tespit çalışması yapılmadığı öğrenildi.

DSİ kotrolünde ki Ağrı Yazıcı Barajı’nın sol tahliye kapısı edinilen bilgilere göre elektronik bir arıza sebebi ile aralandı.Tam olarak açılmayan tahliye kapısı müdahalenin sonuçlandığı 45 dakikalık süreç içerisinde Ağrı Belediyesine ait Su Arıtma tesisi ve ekili alanlarda büyük hasara neden oldu.

Belediye yaklaşık 48 saat boyunca vatandaşlara içme suyu temin edemezken uzmanlar olası bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü ifade etti.

Henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı olayda benzer arızanın sağ kapaklarda da yaşanması ve tahliye kapılarının tamamen açılması durumda oluşacak taşkın nedeni ile Yazıcı, Çamurlu, Murathan ve Bölükbaşı Köylerinin tamamen su altında kalacağı yine akıntının buluşma noktası olan Kırık Köprü civarında Bulut Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Murat Mahallesin ide içine alarak Küpkıran köprüsüne kadar devam edebileceği ve bu minvalde yerleşim alanlarında çok sayıda can kaybına neden olabileceği değerlendirildi.

Türkiye de ilk kez yaşanan böyle bir taşkının tamamen ihmalden kaynaklandığını ifade eden uzmanlar ivedilikle baraj kapaklarının durumuna ilişkin bir rapor hazırlanarak müdahale edilmesi ve yine bu alanların 24 sAat gözetim altında olması gerektiğini belirtti.

Ağrı’nın ucuz atlattığı baraj kapağı arızasının yetkililer tarafından ivedilikle gerekli önlemler alınarak gözetim altına alınması bekleniyor.

AĞRI04HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2023, 15:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet hoca
Mehmet hoca - 8 ay Önce

Barajın.dibindeki koyyde.ikamet etmekteyim çiftçinin.zarari ziyanı.yok.asan su ise ana kanalın içindeki.cali çırpınin tıkatigi sebepten dolayı taşan suddan dolayı arıtma.tesisine taşan.su başka birşey.yok......... O Kadr duyarlı yayın.organisiniz madem 15 yıldır baraja bağlanacak iki su bağlanmadı.tunel iki dafadir tasoronlar dünya para yedi kapatıp.gitiler . dünyanın sayılı.projelrinden İst Marmara ve 3 cu köprü 24. Ayda yapılırken 1500 metrelik tünel neden yapılamıyor baraj çiftçiye sağlıklı su veremiyor Arazide birçok yerde patlak var şu boşa akıyor sene sonunda haksız yere sulama birliği çiftçinin boğazını sıkıp su parasını fazlasıyla alıyor hidrantlardaki birçok vana çalınmış demirleri götürülmüş .daha sayayım mi.sen bunları yazsana hükümeti ve DSİ yi eleştirip haberi yapıp çiftçinin yanında olsana elestiremezsin KORKUYORSUN

Ağrılı
Ağrılı - 9 ay Önce

Çok abartılı ve yalan bir haber olmuş

Dogan kaya
Dogan kaya @Ağrılı - 8 ay Önce

Ağrı kumlugecit köyun de ilk okulunda su bille yok kışın ortasinda çocuklar tuvalet ihtiyaçlarını yakin evlere giderek görüyorlar millet perişan halde

Ayhan kaya
Ayhan kaya - 9 ay Önce

Evimizde sular akmıyor içme suyunu taşımayla karşılıyoruz belediye önce bu sorunu çözsün

Aaaa
Aaaa - 9 ay Önce

Ağrı'da belediyecilik yok bencillik var işi bilen adam kalmamış ki Ağrı'da biri çıkar şov yapar diğeri ulaşımı batiririr kimse hiç bir kelime etmez gerçekleş konuşulmaz konuşanlar susturulur bu şehirde ben duygusu çok yüksek

Fij haber
Fij haber - 9 ay Önce

Boş yorum yazmaya üstünüze yok bu kadar ucuz haber yapmayı nasıl başarıyorsun

Hakkını arayan adam
Hakkını arayan adam - 8 ay Önce

Haberleriniz o kadar boş ki aldığınız para haram size elin köylüsüne uzat mikrofonu senden iyi haber yapar

SIRADAKİ HABER