Ağrılı İş Adamı Türk Sinema ve Kültürüne katkı sunan dev markanın varoluş hikayesini anlattı

Ağrılı İş Adamı Türk Sinema ve Kültürüne katkı sunan dev markanın varoluş hikayesini anlattı

Bizimkisi bir aşk hikayesi
Uzun yıllar memleketleri olan Ağrı’da değişik sektörlerde hizmet eden Balkis Kardeşler, şimdilerde Türkiye’nin en büyük sinema zincirleri arasında yer alıyor. üç salonlu butik bir alanda sinemacılığa başlayan Ağrılı BALKİS Kardeşlerin hedefi sinema sektörünün devi olmak. 
Onları, kimi zaman Afet Bölgelerinde, kimi zaman yardıma muhtaç bir ailenin yanında, kimi zaman kalabalık sofraların başında, kimi zaman dost meclislerinde, kimi zaman ise hiç kimsenin olmadığı hayır işlerinde görmeniz mümkün.  
Yaptıkları hayır işleriyle de ağrılıların gönlünde taht kuran genç iş adamlarından ailenin en küçük ferdi Bulut Balkis başarılarla dolu hayat hikayelerini bizlerle paylaştı. 


KAVRUK TENLİ BİR AĞRILIYIM


Bir Kasım ayı Kar, Kış, Kıyametin yer aldığı 10 Kasım’da doğdum. Her Ağrılı genç gibi kavruk tenli bir Ağrılıyım ben. 20 yaşına kadar Ağrıdan çıkmadım. Okul bittikten sonra ise İzmir’de turizm işletmeciliği eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre kendi alanında faaliyet gösteren çeşitli otellerde çalıştım. Daha sonra bir anda kendimi Memur olarak buldum. Özgürlüğe düşkün ruhum benim kendi başıma daha başarılı olacağımı söyleyip duruyordu. Nihayet herkesin hayali olan memurluktan istifa edip, kendi hayallerimin peşine düşmeye karar verdim. 


MISIRI BİLE KENDİMİZ EKİP BİÇİYORUZ


Babam Nadir Balkis ve abim Ufuk Balkis ile birlikte Ağrı’da başlayan serüvenimiz buradan Antalya’ya uzandı. Büyümek için üretmek gerektiğine inandım. Üretmeden büyümenin mümkün olmadığını telkin eden ailemi dinleyerek işe sinema ekipmanlarını üretmekle başladım.

 
21 ŞEHİRDE 120 SİNEMA SALONUMUZ VAR


Cinegold şuan kendi koltuğunu üreten, kendi ses panellerini kendisi yapan halısını istediği gibi fabrika da dokutan, büfesinde sattığı mısırı tarlasına ekip ürününü kendi elde eden , salondaki hoparlörleri ve ses sistemini kendi içinde üreten bir firma haline geldi. Bu üretim de bizi kısa sürede büyümeye iştahlandırdı. Yarı maliyetlerini yüzde 30lara kadar düşürdüğümüz üretim sayesinde şuan 21 Şehirde 120 sinema salonu ile faaliyet gösteriyoruz.


FİLM YAPIM İŞİNE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ.


Biz yola "üreten sinemacı olacağız" diyerek çıktık. Şimdi kendi mısırını tarlaya eken, koltuğunu panelini kendi üreten, inşaatını kendi yapan bir firma hammaddesi olan filmi üretmez mi? Tabii ki film bizim ham maddemiz. Ciddi bir kaynakla film yapımcılığına girmeyi düşünüyoruz.


HEDEFİMİZ DAHA ÇOK İNSANA ULAŞMAK


En başından beri anlattığım  gibi en büyük hedefim bu ülkede sinemaya gitmeyen hiç kimsenin kalmaması. Bunun için ciddi girişimlerimiz var. Doğu ve güneydoğudan yaktığımız ateşi bugün ülkemizin birçok şehrine ulaştırdık. Hedefimiz daha fazla şehirde daha fazla salon açarak sektör devi olmak.


BİZ BU ŞEHRE AŞIĞIZ


Başlıkta dediğim gibi bizimkisi gerçek bir aşk hikayesi. Aşkımız şehrimize duyduğumuz sevgi ve özlem. Hepimizin gençliği, çocukluğu bugün çocuklarımızın gezdiği sokaklarda geçti. Bu sokaklarda aşık olduk. Bu sokaklarda kavga ettik. Bu sokaklarda ağladık. Bu sokaklarda güldük. Kısacası biz bu şehire doğarken aşık olduk. Onun için şehrimizin herşeyi bizim açımızdan çok kıymetli.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol kimsun
Erol kimsun - 1 yıl Önce

Allah yolunuzu açık etsin inşAllah sizlerle guru duyuyoruz herşey gönlünüzce olsun canım kardeşlerim

Severim başarılı ağrılıyi
Severim başarılı ağrılıyi - 1 yıl Önce

Allah başarılarınız daim eylesin, aşık olduğunuz memlekete bir sinema tiyatro opera kültür sanat merkezi açıp burada kurs verip biraz kültür seviyemizi yukseltseniz iyi olur.
Bu haliyle merkez açarsanız kimse gelmez önce kültür oluşmalı yani ayphone telefon dağ başında yaşayan telefon şebekesi olmayan Afrikalı anlamaz, önce kültür oluşturmak gerekiyor,

Güzüm
Güzüm - 1 yıl Önce

Tebrik ederim biri yakışıklı diğeri şüpheli iki kardeşi.. birşey dikkatimi çekti iki kardeş bir birine hiç benzemiyor şu tombul yakışık olan hem babaya hem anaya benziyor diğeri kime çekmiş acaba... Baba balkisin daha önce ne işle meşgul olduğu az birşey anlataydiniz keşke

Emre kimsun
Emre kimsun - 1 yıl Önce

Ufuk belkıs abimle gezmedigim şehir kasaba köy kalmadı ne kadar emek verdiğini neler yaşadığını benden iy kimse bilemez bir insanın yolu düşüncesi kalbi doğruysa Allah ta onun yanındadır rabbim yardımcınız olsun sizleri kucaklıyor ve seviyoruz

Ağrılı
Ağrılı - 1 yıl Önce

Bİr ağrılı olarak hemşerilerimle gurur duyuyorum. Allah yardımcınız olsun başarıların devamını dilerim.

Ömer Yıldız
Ömer Yıldız - 1 yıl Önce

Gururla izlediğim ve takdir ettiğim Ufuk. Çocukluklarını,memuriyetlerini de çok iyi bilen biriyim. İşleri yaparsın çekip çevirirsin ama en güzeli kazancını hayır işlerine harcarsın. Asıl Çok güzel hareketler işte bunlar...Bir dünya fakir fukaranın duasını almak yolunuzu açıyor,açacaktır.Sizi ve bütün ailenizi takdir ve tebrik ediyor.Ayaginiz taşa değmesin dualarını ediyoruz.

Bülent balkis
Bülent balkis - 1 yıl Önce

Allah amcanın ve oğullarının, yolunu açık ettin.gercekten amcam nadir balkis tam bir ağrı aşığı hep memleketine hizmet etmeyi benimsemiştir .bu yüzden başarılarının devamını dilerim..

SEVGİ
SEVGİ - 8 ay Önce

Merhabalar ben bir ağırlığı olarak sizinle gurur duyuyorum başarılarınızın devamını diliyorum gerçekten çok güzel bir yoldasınız hiçbir zaman kendinizi ve aslerinizi kaybetmediniz bu konuda size ayrıca tebrik etmek istiyorum Ufuk abiye ayrıca çok çok teşekkürlerimi arz etmek istiyorum kendisine minnettarım

SIRADAKİ HABER