Yolsuzluktan tutuklanan HDP 'li Belediye Başkanı Tahliye Edildi

HDP'li Patnos Belediyesine yönelik ihaleye fesat karıştırma gerekçesi ile tutuklanan Başkan ve yardımcısı tahliye edildi.

Yolsuzluktan tutuklanan HDP 'li Belediye Başkanı Tahliye Edildi

15 Haziran 2023 tarihinde Ağrı’nın Patnos ilçesi merkezi 4 ilde ‘’ihaleye fesat karıştırdığı iddiası ile emniyet müdürlüğü tarafından düzenlenen şafak operasyonu ile Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Müşerref Geçer ile Belediye personeli İnsan Hakları Müdürü Uğur Lain gözaltına alınmış ve gerekli sorgulamanın ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti.

İhaleye fesat karıştırmak iddiası ile tutuklanan Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç yardımcısı Müşerref Geçer ve birim amiri Uğur Laçin bugün ilk duruşmada hakim karşısına çıkarıldılar.

Bugün Patnos’ta ilk duruşmasına çıkan zanlılar delilleri karartma şüphesi bulunmadığı için çıkarıldıkları mahkemece yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

EMRAH KILIÇ KİMDİR

1982 Yılında Ağrı’nın Patnos ilçesinde dünyaya gelen Emrah Kılıç ilk orta ve lise öğrenimini Patnos’ta tamamladı. Kafkas Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Kılıç Patnos’un bazı köy okullarında ücretli öğretmenlik yaptı. Sonrasında özel bankaların ilçe şubesinde çalışan Kılıç 2019 yılında yapılan mahalli idareler seçiminde aday olduğu Halkların Demokrasi Partisi’nden Patnos Belediye Başkanı oldu.

AĞRI04HABER

YORUM EKLE
YORUMLAR
BOYNU KIRILASICA
BOYNU KIRILASICA - 8 ay Önce

4 Yılda patnosa tek çivi çakmadı, o kadar bedel ödeyen o kadar hapse giren partililerin hatırına insan çalıır, 2 aydır yok onun yerine bakandan Allah razı olsun çukurların yarısından fazalasını doldurdu

SIRADAKİ HABER